Miért tőlünk a koffeinmentes kávé ?
Meglepően gyakran találkoztunk azzal a véleménnyel, hogy a koffeinmentes kávé szó szerint undorító, és ez valószínűleg valóban igaz a bolti fogyasztói őrölt kávéra. Képzeld el, hogy ledarálod a kávét, így elveszti az aromáját, hogy rossz minőségű kávét használsz, ezért büdös, és ha eltávolítod belőle a koffeint, az tényleg nem más, mint undor :-) A mi koffeinmentes kávénk nem ilyen . Frissen pörkölt , kávébabként kapja, és a gyengébb testtől eltekintve megőrzi a kávé íz tulajdonságainak túlnyomó részét . Garanciát vállalunk rá!
Kinek alkalmas a koffeinmentes kávé ?
Ha Ön magas vérnyomásban szenvedők, szívbetegek , terhes nők közé tartozik, vagy csak más okok miatt szeretné korlátozni a koffein mennyiségét, akkor a koffeinmentes kávé minden bizonnyal megfelelő választás az Ön számára, amelynek köszönhetően annak ellenére is élvezhet egy csésze jó kávét. a korlátaidat.
>> Szeretne többet megtudni a koffeinmentes kávéról és annak előállításáról? Olvassa el a Koffeinmentes kávé című cikkünket a Kávéról << rovatban
Módszer : ezt a koffeinmentes kávét az úgynevezett "nedves" módszerrel vagy a Swiss Water módszerrel készítik. Nagyon hatékony és egyben vegyszermentes módja a koffein eltávolításának a kávéból, miközben a kávé megőrzi minden tulajdonságát. Ennek a meglehetősen költséges módszernek az az elve, hogy zöldkávé-kivonatot hozzunk létre a bab vízbe áztatásával. A víz felfogja a koffeint, az aromás olajokat és más oldható anyagokat. Ez a folyadék teljesen koffeinmentes a szénszűrők, a többiek segítségével az anyagok oldatban maradnak. Ehhez a kivonathoz egy új adag zöld szemeket adnak, mivel az előző tétel oldott anyagaival és olajaival telített, ezekből a szemekből már nem válik ki semmilyen íz és aroma. Az ozmózis folyamatának köszönhetően azonban az oldat egymáshoz köti a koffeinmolekulákat. Az így kezelt koffeinmentes szemeket tovább szárítják és pörkölik. A maradék oldatot ismét szénszűrőkkel megtisztítják a koffeintől, és részenként felhasználják.
Íz : a kávét intenzívebb keserűség és enyhe sav jellemzi, jelentősen édesített. Érzékelhető a méz, a narancs, az édesgyökér és a cseresznye aromája. Kellemes földes illata van.
Értékelésünk : egy erősebb kávé mindazok számára, akik nem tudják vagy nem akarják élvezni a klasszikus kávét koffeinnel
Származási ország: Kolumbia
Típus: 100% Arabica
Pörkölési fokozat: Város+