Etiópia Sidamo, KÖZEPES PÖRKÖLÉSŰ, szemes arabica kávé

11 730 Ft
Adóval együtt

KÖZEPES PÖRÖKSÉGES kávé az Ethiopia Sidamo fajtából. Etiópia a kávé nevét az etióp Kaffa tartomány után adta, és a világ legjobb kávéit termesztik itt.

Súly
Őrölt kávét szeretne?
Raktáron > 5 db , kézbesítés az Ön számára 5.11.
Mennyiség

GourmetKava

Értékelések Arukereso 4.6/5

Ingyenes szállítás 31 000Ft rendelés fölött

Minden raktáron

 

Frissen pörkölt káve minden héten

Ajánlott előkészítés
Filter
Feldolgozási mód
Mosott (washed)
Savasság
magas
Pörkölési szint
közepes
A kávé fa
100% Arabica

A kávépörkölés igazi alkímia, amely végső soron befolyásolja a kávé ízjellemzőit . Általánosságban elmondható, hogy a kávé két alapvető tulajdonságával játszunk, ezek a savasság és a keserűség . Egyszerűen fogalmazva: minél többet pörköljük a kávét, annál jobban elnyomjuk annak természetes savasságát és kihangsúlyozzuk keserűségét. Az olaszok például világszerte arról ismertek, hogy nagyon sötét színűre pörkölik a kávéjukat, másrészt az északi országok lakosai előszeretettel fogyasztják a nagyon világos színűre pörkölt kávét.
Ha nem szereti a magasabb fokon pörkölt kávét , javasoljuk, hogy próbálja ki az Ethiopia Sidamo kávé könnyebb változatát . A bab világosabb pörkölés, mint a szokásos pörkölésünk. A kávé enyhén fahéj színű, kellemes savú. A kávé teste nem olyan erős és markáns, mint nagyobb pörkölés esetén.

Az Afrika szarvában, Kelet-Afrikában található Etiópia az az ország, ahol a kávé történetét elkezdték írni. Maga a "kávé" szó Kaffa tartományból származik , ahol a kávét állítólag először termesztették. Jelenleg, amikor Etiópia az afrikai országokból származó arabica kávé legnagyobb termelője és exportőre, és világszerte az 5. helyet foglalja el, még mindig főként az ország déli részén találunk vadon növő kávéfa erdőket. A kávétermelés 98%-a helyi kisgazdaságokból származik .

A Sidamo fajta egy igazi afrikai ékszer, amely a világ legkeresettebb kávéi közé tartozik. Nem csoda, hogy a kávéművészet itt generációról nemzedékre öröklődik.

A kávé eredete : Etiópia déli részén található Sidamo régióban kistermelők gondoskodnak a világ egyik legérdekesebb kávéjának termesztéséről és előállításáról mintegy 2200 méteres tengerszint feletti magasságban. Ez a magasság közepest ad neki savasság.

Íz : A Sidamo-t lágy és telt íz jellemzi csokoládégazdagsággal, melyet bódító és mély fűszeres virágillat kísér egy csipetnyi szőlővel. A test könnyebb és gyönyörűen bársonyos. Ennek a fényűző kávénak minden kortyját enyhe citrusos aroma zárja. A kávét kellemes gyümölcsös savtartalma miatt értékelik.

Feldolgozás : nedves
Fajta : Forest Coffee
Összetétel : 100% Arabica
Pörkölés foka: Világos város

GourmetKava
1216 722777097327
9999990 Elemek
Új termék

Adatlap

Ajánlott előkészítés
Filter
Feldolgozási mód
Mosott (washed)
Savasság
magas
Pörkölési szint
közepes
heureka-nazev
Gourmet Káva Etiopie Sidamo, zrnková, 250g - středně pražená
A kávé fa
100% Arabica

Megadott referenciák

ean13
722777097327

Vélemények (0)