Beansmiths Burundi Kibingo Oro 250g

5 695 Ft
Adóval együtt

Innovatív módszerrel feldolgozottegzotikus kávé, amely gazdag és ellenállhatatlan ízvilágával tűnik ki. Szilva - hibiszkusz - portói bor

Őrölt kávét szeretne?
Raktáron > 5 db , kézbesítés az Ön számára 2.5.
Mennyiség

Beansmith's

Többezer vásárló bizalma

Ingyenes szállítás 31 000Ft rendelés fölött

Minden raktáron

 

Frissen pörkölt káve minden héten

Ajánlott előkészítés
Filter
Feldolgozási mód
Anaerob
Savasság
közepes
Pörkölési szint
világos
A kávé fa
100% Arabica

Ország: Burundi

Farm: Kibingo Oro

Fajta: Bourbon

Magasság: 1700-1900 m

Terület: Kayanza

Savtartalom: közepes savtartalom

Csészelési pontszám: 88

Feldolgozási módszer: Anaerob szárítás élesztővel

Ajánlott előkészítés: Szűrő

A Kibingo 3515 regisztrált kávétermelővel dolgozik együtt, akik a régió 18 dombján helyezkednek el. Ezek mind a Greenco munkaállomás tagjai, és 30 fős csoportokra vannak osztva, minden csoportnak van egy farmvezetője. Ezek a farmvezetők szóvivőként működnek, hogy megkönnyítsék a kommunikációt és a szervezést a mosóállomással.

A Kibingo 10 erjesztőtartállyal, 2 áztatótartállyal és egy szárítómezővel rendelkezik, 165 szárítóasztallal és 4 előszárítóasztallal. Naponta akár 750 000 kg cseresznyét is fel tud dolgozni. Az állomáson a gazdák komposztált kávépépépből szerves trágyát nyerhetnek. A gazdaságok megújulásának támogatása érdekében a termelők a mosóállomáson olcsó és támogatott kávépalántákhoz juthatnak. Minden állomásnak saját faiskolája van erre a célra, és részt vesz számos, a gazdáknak szóló tájékoztató és támogató projektben is, köztük egy állattenyésztési projektben és számos Farmer Hub projektben, amelyek célja a szövetkezetek megerősítése és a hozamok javítása.

A betakarítási szezonban minden kávét kézzel szednek. A legtöbb családnakcsak 200-250 fája van, és a betakarítást szinte kizárólag a családtagok végzik. A cseresznyét a francia Lalcafe cég Cima élesztőjével 36 órán keresztül erjesztik. Ezután aszalóasztalokra szállítják, ahol 2-3 hétig szárítják. Az aszalás során a cseresznyét rendszeresen válogatják és szitálják. Az aszalási folyamat napkeltétől napnyugtáig tart, rossz idő esetén lehetőség van ponyvával letakarni. A nedvességtartalmat gondosan ellenőrzik, és a hibás cseresznyéket eltávolítják. A szárítás után a kávét csomagolják és raktározzák. Minden egyes tételt a Greenco szakértői csoportja értékel, amely ellenőrzi az állomást, a dátumot és a minőséget. Az egész folyamatot gondosan dokumentálják a nyomon követhetőség érdekében.

Beansmith's
2397 8594206183466
45 Elemek

Adatlap

Ajánlott előkészítés
Filter
Feldolgozási mód
Anaerob
Savasság
közepes
Pörkölési szint
világos
label
A kávé fa
100% Arabica

Megadott referenciák

ean13
8594206183466

Vélemények (0)