Beansmiths Costa Rica Las Lajas 250g

5 695 Ft
Adóval együtt

Minden csésze kávé egy felejthetetlen, élvezetekkel teli ízutazás.

Áfonya - Hibiszkusz tea - Panela

Őrölt kávét szeretne?
Raktáron > 5 db , kézbesítés az Ön számára 2.5.
Mennyiség

Beansmith's

Többezer vásárló bizalma

Ingyenes szállítás 31 000Ft rendelés fölött

Minden raktáron

 

Frissen pörkölt káve minden héten

Ajánlott előkészítés
Filter
Feldolgozási mód
Honey
Savasság
közepes
Pörkölési szint
világos
A kávé fa
100% Arabica

Ország.

Farm: Las Lajas

Fajta: Caturra / Catuai

Magasság: 1500-1700 m tengerszint felettimagasság.

Alajuelatartomány, Sabanilla

Savtartalom: közepes savtartalom

Csészelési pontszám: 86,75

Feldolgozási módszer: Fekete méz

Ajánlott előkészítés: Szűrő

1988-ban, édesapja, Oscar Chacón halála után hat gyermeke örökölt 50 hektár földet. Azóta a Chacón testvérek úgy döntöttek, hogy átalakítják a kávétermesztési rendszert, és a környezet védelmére, az alkalmazottaknak stabil munkahelyek biztosítására, valamint a kávé örökségének a családban és a közösségben tartására összpontosítanak.

A Las Lajasban termesztett kávé kizárólag a Chacón családtól származik. A farm átlagos mérete 100 hektár, az átlagos terméshozam pedig 30 fanega hektáronként (egy fanega 46 kg babnak felel meg). A gazdaság talaját vulkanikus tevékenységből származó talaj alkotja.

A gazdaságban különböző fafajokat, különösen hüvelyeseket használnak, amelyek hatékonyan segítik a levegőből származó nitrogén felvételét és a talajba való átvitelét. Helyi fákat, például banánt, platánfát és narancsot is termesztenek a család számára. Atrágya egy szerves komposztszerű trágya, amelyet a kávébabok pépjéből és a közeli malmokból származó egyéb hulladékokból állítanak elő. Ezt a műtrágyát meszezéssel és ásványi anyagokkal, példáulK-Maggal (kálium, magnézium és kén keveréke) dúsítják. A gazdaság folyamatosan agroökológiai folyamat ot folytat, árnyékfák ültetésével.

A szüret kézzel történik, és csak 100%-ban érett, magas Brix-értékkel (cukor) rendelkező cseresznyét szednek. Ezt a folyamatot decembertől február végéig naponta megismétlik. Ezenkívül a malomban a tételeket fajtánként és gazdaságonként elkülönítik, ami lehetővé teszi különleges mikrotételek létrehozását.

A mi mézes mikrolotunk, ez egy mézes eljárás, amelyben a vörös kávébabot kell őrölni. A pépesítés után afrikai ágyakba kerülnek. Az első két napban a kávébabokat nem mozgatják, de ezt követően rendszeres mozgatással (napi 3-4 alkalommal) megkezdődik a kávé nedvességének csökkentése. Ez a folyamat körülbelül 15-20 napig tart.

Beansmith's
2391
40 Elemek

Adatlap

Ajánlott előkészítés
Filter
Feldolgozási mód
Honey
Savasság
közepes
Pörkölési szint
világos
label
A kávé fa
100% Arabica

Vélemények (0)