GourmetCoffee Specialty - Peru T. Sachez 250g

5 010 Ft
Adóval együtt

Gazdag ízű, telt testű, finoman édes jegyekkel rendelkező kávé, amely a kevésbé savas karaktert kedvelők számára is kellemes. Banán - cseresznye - csokoládétorta


Őrölt kávét szeretne?
Raktáron > 5 db , kézbesítés az Ön számára 2.05.
Mennyiség

GourmetKava

Többezer vásárló bizalma

Ingyenes szállítás 31 000Ft rendelés fölött

Minden raktáron

 

Frissen pörkölt káve minden héten

Ajánlott előkészítés
Filter
Feldolgozási mód
Száraz
Savasság
alacsony
Pörkölési szint
világos
A kávé fa
100% Arabica

Magasság: 1200-2100 m tengerszint felettimagasságban
Feldolgozási mód: Természetes
Régió: Cajamarca
Fajta: Catuai
Farm: Huabal
Tulajdonos: Edilberto Torres Sanchez
Kiszerelés: 250g
Pörkölő: Beansmith's

Mi a GourmetCoffee Specialty?

Ez egy igazi válogatott kávé, amelyet a Beansmith's, egy szelektív pörkölő gondosan kiválasztott és pörkölt számunkra. Sokféle definíció létezik, az SCA (Select Coffee Association) egyik konkrétabb meghatározása szerint olyan kávékról van szó, amelyek egy szakmai értékelés során 100-ból legalább 80 pontot kaptak, és nincsenek pontosan megemlített ízhibák. Válogatott kávéink esetében is 100%-os átláthatóságot talál (farmok, importőr, pörkölő és kiskereskedő).

Miben különböznek a válogatott kávéink?

Ne számítson kifejezett keserűségre a kávéban, mivel ezek a kávék könnyebb pörkölésűek, mint a normál kávék. Általában több gyümölcsös ízt talál bennük. Minden kávénkat elsősorban otthoni főzésre szánjuk , mint filterkávét, de ez nem jelenti azt, hogy nem lehetnek érdekesek egy mokkáskannában.

Mi vonzott minket ehhez a kávéhoz?

Merüljön el a napi rituáléban csokoládéval tónusú kávénkkal, amelyet a finom kávék számára szokatlan országból szereztünk be. És mi sem jobb, mint egy vasárnap délután a nagymama házában kényeztetni magunkat ezzel a kávéval, ahol a meleg sütemény és a családi kényelem egyesül. :-)

Elkészítési tipp

A pontos őrlési durvaságot nem írjuk le, mert minden darálóban másképp van, de megpróbálhatod úgy őrölni, hogy körülbelül azt kapd, amit mi az alábbiakban. De ez tényleg egy a sokféle eset közül. Ez csak egyfajta ugródeszka.

Csepegtetés 18g (60ml bloom), 250ml összesen 3 perc alatt.

Információ az importőrtől

Edilberto Torres Sanchez második generációs kávétermelő a Huabal-i San Antonióból. Catuai-t és castillo-t termeszt 1600 méteres tengerszint feletti magasságban fekvő farmján. A kávét 3-4 éve főként önellátási módszerrel dolgozza fel. Az érett cseresznyét 25-30 napig tőzegágyon szárítják.

A Jaén tartományban, Cajamarca tartományban található Huabal az egyik legerősebb terület a tagok és a minőség tekintetében. Az 1200-2100 m tengerszint feletti magasságával és a termelők többnyire 1800 m tengerszint feletti magasságával hatalmas potenciállal rendelkezik, bár az infrastruktúra megakadályozza a teljes kiaknázását. A legkiszolgáltatottabbak azok a termelők, akik nem társultak - azaz nem tagjai szövetkezetnek, egyesületnek vagy szervezetnek -, és ők képviselik az észak-perui termelők 75%-át. Huabalban sok termelő a catimorák segítségével állította helyre gazdaságát. A caturra, a bourbon és a catuai újabb telepítése nagyobb hozamot és jobb minőséget remél. Huabal több hegyvonulaton terül el, ahol az éghajlati viszonyok és a talaj nagyon eltérőek lehetnek: egyes területek nedvesek és nedvesek, és vörös, afrikai talajjal rendelkeznek, mások szárazak és forrók. Mindez hozzájárul a változatos és ízletes csészeprofilokhoz és néhány nagyon összetett kávéhoz.

Egy kicsit Peruról

Peruban a kávétermelők érzékenyen reagálnak a piaci változásokra, és gyakran hiányzik a képzés és a motiváció a magasabb minőség előállításához, mivel nem rendelkezneka prémium jutalmak apukája. Ezért döntöttünk úgy, hogy megváltoztatjuk a kávévásárlás módját, és közvetlenül a perui termelőkkel dolgozunk együtt. Ez lehetővé teszi számunkra a minőség ellenőrzését és javítását, valamint a pénzügyi átláthatóság biztosítását. Így magasabb árat tudunk fizetni a kávéért, és tisztességes jutalmat tudunk biztosítani a termelőknek.


GourmetKava
2502
461 Elemek

Adatlap

Ajánlott előkészítés
Filter
Feldolgozási mód
Száraz
Savasság
alacsony
Pörkölési szint
világos
label
A kávé fa
100% Arabica

Vélemények (0)