Magasság: 1200-2100 m tengerszint felettimagasságban
Feldolgozási mód: Természetes
Régió: Cajamarca
Fajta: Catuai
Farm: Huabal
Tulajdonos: Edilberto Torres Sanchez
Kiszerelés: 250g
Pörkölő: Beansmith's
Mi a GourmetCoffee Specialty?
Ez egy igazi válogatott kávé, amelyet a Beansmith's, egy szelektív pörkölő gondosan kiválasztott és pörkölt számunkra. Sokféle definíció létezik, az SCA (Select Coffee Association) egyik konkrétabb meghatározása szerint olyan kávékról van szó, amelyek egy szakmai értékelés során 100-ból legalább 80 pontot kaptak, és nincsenek pontosan megemlített ízhibák. Válogatott kávéink esetében is 100%-os átláthatóságot talál (farmok, importőr, pörkölő és kiskereskedő).
Miben különböznek a válogatott kávéink?
Ne számítson kifejezett keserűségre a kávéban, mivel ezek a kávék könnyebb pörkölésűek, mint a normál kávék. Általában több gyümölcsös ízt talál bennük. Minden kávénkat elsősorban otthoni főzésre szánjuk , mint filterkávét, de ez nem jelenti azt, hogy nem lehetnek érdekesek egy mokkáskannában.
Mi vonzott minket ehhez a kávéhoz?
Merüljön el a napi rituáléban csokoládéval tónusú kávénkkal, amelyet a finom kávék számára szokatlan országból szereztünk be. És mi sem jobb, mint egy vasárnap délután a nagymama házában kényeztetni magunkat ezzel a kávéval, ahol a meleg sütemény és a családi kényelem egyesül. :-)
Elkészítési tipp
A pontos őrlési durvaságot nem írjuk le, mert minden darálóban másképp van, de megpróbálhatod úgy őrölni, hogy körülbelül azt kapd, amit mi az alábbiakban. De ez tényleg egy a sokféle eset közül. Ez csak egyfajta ugródeszka.
Csepegtetés 18g (60ml bloom), 250ml összesen 3 perc alatt.
Információ az importőrtől
Edilberto Torres Sanchez második generációs kávétermelő a Huabal-i San Antonióból. Catuai-t és castillo-t termeszt 1600 méteres tengerszint feletti magasságban fekvő farmján. A kávét 3-4 éve főként önellátási módszerrel dolgozza fel. Az érett cseresznyét 25-30 napig tőzegágyon szárítják.
A Jaén tartományban, Cajamarca tartományban található Huabal az egyik legerősebb terület a tagok és a minőség tekintetében. Az 1200-2100 m tengerszint feletti magasságával és a termelők többnyire 1800 m tengerszint feletti magasságával hatalmas potenciállal rendelkezik, bár az infrastruktúra megakadályozza a teljes kiaknázását. A legkiszolgáltatottabbak azok a termelők, akik nem társultak - azaz nem tagjai szövetkezetnek, egyesületnek vagy szervezetnek -, és ők képviselik az észak-perui termelők 75%-át. Huabalban sok termelő a catimorák segítségével állította helyre gazdaságát. A caturra, a bourbon és a catuai újabb telepítése nagyobb hozamot és jobb minőséget remél. Huabal több hegyvonulaton terül el, ahol az éghajlati viszonyok és a talaj nagyon eltérőek lehetnek: egyes területek nedvesek és nedvesek, és vörös, afrikai talajjal rendelkeznek, mások szárazak és forrók. Mindez hozzájárul a változatos és ízletes csészeprofilokhoz és néhány nagyon összetett kávéhoz.
Egy kicsit Peruról
Peruban a kávétermelők érzékenyen reagálnak a piaci változásokra, és gyakran hiányzik a képzés és a motiváció a magasabb minőség előállításához, mivel nem rendelkezneka prémium jutalmak apukája. Ezért döntöttünk úgy, hogy megváltoztatjuk a kávévásárlás módját, és közvetlenül a perui termelőkkel dolgozunk együtt. Ez lehetővé teszi számunkra a minőség ellenőrzését és javítását, valamint a pénzügyi átláthatóság biztosítását. Így magasabb árat tudunk fizetni a kávéért, és tisztességes jutalmat tudunk biztosítani a termelőknek.