Magasság: 1 800 m tengerszint felettimagasság
Régió: Gatundu, Kiambu
Fajta: SL 28 és SL 34 fajták: Arabica SL 28 és SL 34
Gazdaság: A Wamuguma nedves állomások tagjai
Cupping pontszám: 88,25
Pörkölő: Beansmith
Mi a GourmetCoffee Specialty?
Olyan kávék válogatása, amelyeket gondosan kiválasztottunk és a Beansmith Roastery pörkölt számunkra. Sokféle definíció létezik, az SCA (Select Coffee Association) kifejezetten azt mondja, hogy olyan kávé, amely egy szakmai értékeléssorán 100-ból legalább 80 pontot ér el, és nem tartalmaz jelentős ízhibákat. Emellett mindig 100%-os átláthatóságot (farmok, importőr, pörkölő és kiskereskedő) találsz a válogatott kávéinknál.
Miben különböznek a válogatott kávéink?
Ne számítson kifejezett keserűségre a kávéban, mivel ezek a kávék könnyebb pörkölésűek, mint a normál kávék. Általában több gyümölcsös ízt talál bennük. Minden kávénkat elsősorban otthoni főzésre szánjuk, mint filterkávét, de ez nem jelenti azt, hogy nem lehetnek érdekesek egy mokkáskannában.
Mik azok a gyöngybabok?
Ezek borsó alakú babok, amelyek olyan cseresznye termésből származnak, amelyek éréskor kettő helyett csak egy babot képeztek. A gyöngybabok több szempontból is különböznek a hagyományos baboktól: egyedi formájuk, minőségük, intenzívebb ízük és teltebb aromájuk van, ami a termesztési és pörkölési körülményektől függően változhat.
Információk a termelőtől
A Wamuguma gyár a terület gazdag vulkanikus talajának és kedvező éghajlati viszonyainak előnyeit élvezi. Mintegy 1000 aktív tag dolgozik szorgalmasan a gyár kávéellátásán, hozzájárulva mind az októbertől decemberig tartó főszürethez, mind a májustól júliusig tartó nyári szürethez.
A Wamuguma nedves malomban történő feldolgozás szigorú minőségi előírásoknak megfelelően történik. A leszállítás után a cseresznyék gondos válogatáson mennek keresztül a kivételes minőség biztosítása érdekében. A hámozás után a cseresznye a gyár egyik erjesztő tartályába kerül, ahol a környezeti hőmérséklettől függően körülbelül 16-24 órán át erjed. Ezt követően a kávét teljesen átmossák, hogy eltávolítsák a nyálka minden nyomát.
A mosás után a pergamen a gyár megemelt szárítóasztalaira kerül, ahol körülbelül 14-21 napig lassan szárad. A pergament a legmelegebb időszakokban gondosan letakarják, ami megőrzi a babok minőségét.
A Wamuguma PB Lot gyárból származó kávé a Ritho FCS által követett hagyományok, szigorú feldolgozási és minőségi előírások erős bizonyítéka.