Magasság: 1.100 - 1.300 m tengerszint felettimagasságban
Feldolgozási módszer: Természetes
Helyszín: Serra de Mantiqueira
Farm: Sitio Sertaozinho
Fajta: Acaia, Arara, Bourbon, Red Catuaí
Tulajdonos: Ricardo Luiz Honorio
Csomagolás: 250g
Pörkölő: Beansmith's
Mi a GourmetCoffee Specialty?
Ez egy igazi specialty kávé, amelyet a Beansmith válogatott pörkölői gondosan válogatnak és pörkölnek számunkra. Sokféle definíció létezik, az SCA (Select Coffee Association) egyik konkrétabb meghatározása szerint olyan kávékról van szó, amelyek egy szakmai értékelés során 100-ból legalább 80 pontot kaptak, és nincsenek pontosan megemlített ízhibák. Válogatott kávéink esetében is 100%-os átláthatóságot talál (farmok, importőr, pörkölő és kiskereskedő).
Miben különböznek a válogatott kávéink?
Ne számítson kifejezett keserűségre a kávéban, mivel ezek a kávék könnyebb pörkölésűek, mint a normál kávék. Ezeket a kávékat elsősorban eszpresszóhoz pörköljük, de ez nem jelenti azt, hogy nem lehetnek érdekesek egy mokkáskannában.
Mi ragadta meg a figyelmünket ebben a kávéban?
Portfóliónkból nem hiányozhat a hagyományosan csokoládés ízű eszpresszó kávé, amely az eszpresszó szerelmeseinek tetszeni fog, de automata kávégépekbe, sőt, moka-kannákba is alkalmas.
Elkészítési tipp
A pontos őrlési durvaságot nem írjuk le, mert minden őrlőnél másképp van, de próbáld meg úgy őrölni, hogy körülbelül azt kapd, amit mi alább. De ez tényleg egy a sokféle eset közül. Ez csak egyfajta kiindulási pont.
Ajánlott elkészítés 16g kávé / 35ml kimenet kb. 30s alatt.
Információk az importőrtől
Ricardo Luiz Honoria édesanyja egy hektár földdel kezdte, amit édesapjával együtt a jelenlegi 15 hektárra bővítettek. Megalkuvást nem ismerő munkájuk és a kávé iránti szenvedélyük arra ösztönözte őket, hogy továbbfejlesszék és kivételes tételeket állítsanak elő a Naturalból. Ma Ricardo a Sitio Sertaozinhón dolgozik apjával, feleségével és sógorával, és számos kiváló minőségű fajtát termeszt, mint például a Red Catuai, Bourbon, Acacai és Arara.
A szüret általában júniusban kezdődik és október körül ér véget. Mechanikus betakarítás és feldolgozás a termelékenység maximalizálása érdekében. A mai mechanikus betakarítógépeket úgy tervezték, hogy jobban reagáljanak. Ez azt jelenti, hogy a gazdaságok szelektíven csak az érett cseresznyét szüretelhetik le minden egyes menetben. A gazdaságok egyenetlen részein a cseresznyét kézzel szedik. A derricadeira (egyfajta gépi gereblye) rezgéssel szedi le az érett cseresznyét. Ezeknek az újabb, szelektívebb technológiáknak köszönhetően egyre több a minőségtudatos gazdaság. A szüret után a cseresznyét általában vékony rétegekben teraszokra helyezik, ahol napfényben és gyakori forgatás mellett szárítják.